פיטריאזיס רוזאה

פיטריאזיס רוזאה תמונות אחרי טיפול

פיטריאזיס רוזאה מהי? פיטריאזיס רוזאה היא מחלת עור המתאפיינת בפריחה וגורמת לחטטים בעור, שעלולים להפוך לפצעים. בתחילה מופיע טלאי יחיד גדול, המתפשט תוך מספר ימים למקומות נוספים.

מה גורם למחלה? על פי איגוד רפואת העור האמריקאי במחקר בקרב 2000 חולים הגיע למסקנה כי הגורם למחלה הם וירוסים ממשפחת ההרפס. משפחת נגיפי ההרפס מונה כ 8 נגיפים הגורמים למחלות שונות. שני הנגיפים החשודים כגורמי המחלה הם וירוסים מס' 6 – 7 ואין מדובר כלל בנגיף הגורם להרפס השפתיים. על פי איגוד רפואת העור האמריקאית בכ 80% מהמקרים שנבחנו נמצאו נוגדנים לנגיפי ההרפס הללו ובכ 20% הנותרים לא נמצאה עדות לזיהום וירלי ומכאן למדים כי בחלק קטן של המקרים הסיבה אינה ידועה או שהפריחה קשורה בתרופות שהחולה נוטל או נטל בסמוך להתפרצות הפריחה.

מי מועד ללקות בפיטריאזיס רוזאה ? המחלה עלולה להתעורר בכל עת. אך היא שכיחה בעיקר בעונות המעבר בעיקר בצעירים מתבגרים: מגיל 10 עד 35, במיוחד בנשים, אך עלולה להתפרץ בכל גיל. המחלה עלולה להופיע ביותר מבן משפחה אחד.

מהם הסימפטומים? על הגב או בכל איבר אחר. תוך מספר ימים יופיע נגע פצעי עור / פריחה. בתחילה מופיע כתם פריחה יחיד אשר יתפשט לשאר אזורי הגוף. הפריחה מגיעה לשיאה בשבוע השמיני ובו מרבית אזורי הגוף נגועים בפריחה. מרכזי הפריחה הופכים עם הזמן, לנגעים המכוסים בקשקשית, המלווה בגרד עז המדיר את שנתו של החולה.

האם לרופא העור יש תרופה לפיטריאזיס רוזאה? התשובה היא חד משמעית לא. לרופא העור אין תרופה להציע לחולה והוא יאמר לו לצורכי הרגעה כי המחלה חולפת מעצמה בתוך זמן קצר. בפועל, המחלה נמשכת חודשים רבים ומלווה בפגיעה אסטטית קשה ובגרד עז הפוגע באיכות החיים עד כדי שיבושם. רופא העור יציע לחולה מריחת משחות סטירואידיות כפי שנעשה בקשת רחבה של מחלות עור. המשחות הסטירואידיות אינן מרפאות דבר וההיפך הוא הנכון, המשחות הסטירואידיות יגרמו להופעת פיגמנטציה בעור אשר עשוייה להשאר משך זמן רב ובלתי ידוע אחר כך.

כמה זמן נמשכת הפריחה? הפריחה נמשכת בן 3 – 6 חודשים ואף יותר מכך.

מהו הטיפול עם כך? הטיפול המפורט כאן באתר מהווה פריצת דרך יחידה מסוגה בעולם בשיעור של 80% מהמקרים ורק לשם השוואה יאמר כי לרופא עור אין טיפול אף לא ל 5% מהמקרים. הטיפול היינו קוקטייל צמחי הניתן בשתייה למשך 4 – 5 ימים ולאחריו תחל החלמה והעלמות הפריחה ושוב יודגש כי זאת בכ 80% מהמקרים .

האם יש תופעות לוואי לטיפול זה? חד משמעית לא – אין כל תופעת לוואי אף לא בקרב ילדים .

האם הטיפול מבטיח ב 100% ריפוי של הפריחה או שיש סיכוי שזה לא יעזור? הטיפול המפורט כאן אינו מהווה הבטחת ריפוי ב 100% אך בכ 80% מהמקרים זה מכובד גם בקנה מידה עולמי השוואתי. חשוב לדעת , הצלחה של טיפול בכל תחומי הרפואה לרבות בפיטריאזיס רוזאה נמדדות במושגים של הסתברות וכך זה בכל עולם הרפואה. מה זה הסתברות? מדד באחוזים! כהמחשה ניתן לקחת את הדוגמא הבאה, 100 חולים מטופלים באקמול להורדת חום, וב 80 מהם החום אכן ירד וב20 מהם החום לא הושפע האם האקמול תוכרז במקרה זה כתרופה לא יעילה ? התשובה היא שלילית. האקמול היא תרופה יעילה ובשיעור של 80% ולא 100%.

מה קורה בפיטריאזיס רוזאה? כפי שפורט בראש דף הסבר זה, איגוד רפואת העור האמריקאי היה זה שסבר לראשונה כי מקור הפריחה הוא וירלי אך זאת רק ב80% מהמקרים, משכך, נותרו 20% של מקרים שסיבת הפריחה אצלם אינה וירלית ואינה ידועה ומסיבה זו תתכן אפשרות כי הטיפול המפורט כאן לא ישפיע עליהם ויש לקחת זאת בחשבון. לשמחתינו, הלא מגיבים הם רק 20% מהמקרים ובכ 80% מהמקרים הטיפול המפורט כאן מעלים את הפריחה ויעידו על כך ההמחשות בתמונה ובסרטי הוידיאו. הטיפול אינו ניתן לנשים הרות כחלק מהמדיניות הכללית של המטפל שלא לטפל כלל בנשים הרות.

© 2024 כל הזכויות שמורות ל- רמי מור

© 2024 כל הזכויות שמורות ל- רמי מור